05:07 27.02.2020 Sarajevo365.com

Svaka treća svekrva sa Balkana putuje u Kinu da bi otjerala iz kuće snahu koja je obavezno u strahu da ne dobije koronavirus

Prema istraživanju Instituta “Sabahudin Đedajić” koji se bavi izučavanjem odnosa svekrva i snaha čak svaka treća snaha sa područja Balkana tačnije prostora bivše Jugoslavije redovno putuje u Kinu da bi kako to tvrdi doktor sociologije Miloguz Prekokoljenić za Sarajevo365.com na taj način otjerala nekako iz svoje kuće svoju snahu, koja je u ovakvim slučajevima obavezno u neprekidnom strahu da slučajno negdje ili od nekoga ne dobije koronavirus.

Istraživanje ovog Instituta jasno pokazuje da su one najmudrije starije svekrve praktikovale ovakvu vrstu putovanja 12 puta godišnje u vrijeme kada ova zarazna bolest nije bila toliko proširena niti toliko zastupljena u medijima od 2009. do 2020. godine, dok je samo u toku ove godine kako otkriva Sarajevo365.com na osnovu godišnjeg izvještaja ovog Instituta broj odlazaka svake svekrve pojedinačno sa Balkana u koronavirusom zaražena područja, i to ne samo Kinu već i u ostale zemlje svijeta, dramatično povećan nakon što se ova zarazna bolest našla u strogom fokusu najvažnijih news medija.

Prema podacima kojima do sada raspolaže ovaj Institut kao glavni razlog za ovakvu vrstu avanture svekrve se odlučuju ne bi li svoju snahu otjerale iz kuće, potom slijedi nada da će na taj način konačno razdvojiti svog sina od žene, a tek na trećem mjestu se nalazi osveta za sve ono što one moraju da rade po kući a što snaha stalno na neki način izbjegava.

Ono što doktora Prekokoljenića zabrinjava na personalnom nivou jeste činjenica da se čak 90 posto svekrva potajno nada da se lijek za ovu opaku bolest nikada neće pronaći.

Sarajevo365.com

Pregledom portala Sarajevo365.com slažete se sa Uslovima Korištenja