13:00 03.03.2020 Sarajevo365.com

Željko Komšić traži da se državljanstvo BiH oduzme svima koji rat nisu proveli u Sarajevu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske Fronte Željko Komšić je kako saznaje Sarajevo365.com pokrenuo inicijativu da se državljanstvo BiH oduzme svima koji rat tokom devedesetih nisu proveli u gradu Sarajevu.

Komšić je prema još uvijek nepotvrđenim informacijama na ovu ideju došao kako bi se uslovno rečeno “riješio” Milorada Dodika koji je čitav rat proveo van Sarajeva, ali je ova inicijativa kako otkriva Sarajevo365.com naišla na negodovanje u samoj Demokratskoj Fronti.

“Ako je cilj samo Dodik onda nije jasno zašto žrtvovati državljanstvo svih ostalih koji ne razmišljaju kao Dodik” pita se jedan od članova DF-a koji želio ostati anoniman.

Oni koji su malo bolje upoznati sa ovom inicijativom Željka Komšića tvrde da se u ovom slučaju ne radi o lideru iz Laktaša već o samoprozvanom lideru svih BiH Hrvata , Draganu Čoviću.

“Poznato je kolika se borba vodi na svim izborima oko toga ko je veći katolik od Pape kada su njih dvojica u pitanju, tako da je malo vjerovatno da se ovaj pristup BiH državljanstvu odnosi na Dodika” tvrdi bolje upućen izvor iz Predsjedništva BiH koji naglašava da će ovu inicijativu čak i ako bude predložena biti skoro pa nemoguće sprovesti zbog trenutnog broja doseljenika u glavnom gradu BiH.

Jedan od istaknutih članova SDP BiH se oštro osvrnu na ovakvu ideju podsjećajući lidera DF-a zašto to neće biti baš tako jednostavno sprovesti:

“On bi se u tom slučaju morao sjetiti da sve treba biti na nivou države, dakle ni on lično nije bio tokom agresije na BiH nigdje drugo osim u Sarajevu.” tvrdi ovaj član SDP-a.

Inače, sam Željko Komšić kaže kako takva inicijativa ne postoji već da je ovo samo još jedna u nizu onih stvari od “kojih je on mnogo toga goreg čuo ali neće da priča”.

Sarajevo365.com

Pregledom portala Sarajevo365.com slažete se sa Uslovima Korištenja